fbpx
לוגו מובייל

דורבן בכף הרגל

דורבן בכף הרגל

איה, דורבן! ממה נגרם דורבן בכף הרגל ואיך כדאי לטפל בו?

כולנו מאמצים מידי יום את כפות הרגליים שלנו. בעבודה, באימון שאחרי, במועדון הריקודים, בהליכה ממקום למקום ובאינספור סיטואציות. לכן זה בוודאי לא מפתיע לגלות שדורבן בכף הרגל הוא בעיה שכיחה במיוחד בעולם המודרני, אבל לשמחתנו אפשר לטפל בה ביעילות ובקלות, כפי שמיד נסביר.

אם גם אתם סובלים מכאב באזור העקב, יכול להיות שגם לכם יש דורבן. הכאב הנגרם כתוצאה מדורבן בכף הרגל משתנה בעוצמתו מאדם לאדם, אך יכול להשפיע לרעה על התפקוד היומיומי שלכם. הכאבים עלולים להיות חריפים מאוד מה שיפריע לכם בזמן של הליכה, עמידה ממושכת או פעילות ספורטיבית.

כאבים אורטופדיים

כאבים אורטופדיים שונים הם בעיות נפוצות בקרב האוכלוסייה. לא תמיד הכאבים הללו משביתים את השגרה היומיומית ובדיוק בגלל זה אנשים רבים נוטים להמשיך את שגרת החיים שלהם יחד עם הכאבים, על אף שאלו מסבים להם עוגמת נפש רבה. לפני שאנחנו מתחילים חשוב לזכור שהרפואה המודרנית הצליחה להביא מזור לבעיות רבות מאוד, ואתם יכולים לעשות בזה שימוש.

אין שום סיבה שתמשיכו לסבול לאורך זמן מכאבים שונים אם כבר ניתן לטפל בהם. כמעט ואין בעיה שלא ניתן למצוא לה פתרון, חלקי או מלא, ואתם רק צריכים לדעת איפה לחפש ואל מי לפנות. כאן קבלו סקירה מקיפה על בעיה שגורמת סבל לא קטן לרבים כל כך, ולכן חשוב מאוד שתדעו שאם אתם סובלים ממנה יש לכם פתרון.

מהו דורבן בכף הרגל?

דורבן בכף הרגל

דורבן בכף הרגל (Plantar Fasciitis) מתייחס לרצועה עבה שממוקמת בעצם הקלקנאוס – אותה העצם שיושבת בתוך העקב ומעגנת את אצבעות כף הרגל. הרצועה הזו חיונית במיוחד למבנה האנטומי של גוף האדם: היא תומכת בקשת כף הרגל והאלסטיות שלה היא זו שנותנת את הדחיפה לכף הרגל, לאחר שהיא דורכת.

דורבן הוא כאב המורגש באזור העקב שנגרם כתוצאה מדלקת ברקמות שאחראיות לחבר את העקב אל אצבעות הרגליים. דורבן הוא אחד הכאבים השכיחים ביותר הקיימים בכף הרגל, והנתונים מצביעים על כך שאחד מכל עשרה אנשים יסבול מדורבן במהלך חייו. אז אם זה מעודד אתכם, אתם לא לבד.

הדורבן יכול לגרום לכאבים עזים באזור העקב ולעיתים הוא אף מלווה בתחושה של נוקשות באזורים הללו. הפגיעה שמובילה לדורבן גם יכולה לפגוע ביציבות ובהליכה מה שעלול להשפיע בצורה משמעותית על אבים אורטופדיים אחרים.

מהם הגורמים המרכזיים לדורבן בכף הרגל?

לדורבן יכולים להיות מספר רב של גורמים, ולא תמיד ניתן לדעת מה הגורם הספציפי באותו מקרה. עם זאת, ישנם מספר גורמים שמידת השכיחות שלהם רבה מאוד:

  1. שחיקה של הרקמות כתוצאה מעומס יתר. הגורם הזה רלוונטי בעיקר עבור מי שמעמיס בצורה קבועה על הרגליים שלו. הדבר נכון לגבי אנשים שעובדים בעבודה פיזית, מורים שעומדים ברוב שעות היממה ומקצועות דומים.
  2. ספורט – ספורט הוא אחד הגורמים הנפוצים ביותר שמובילים באופן ישיר לדורבן. מי שעוסק בספורט בצורה עצימה וקבועה, יכול למצוא את עצמו סובל מדורבן. עם זאת, גם מי שעוסק ספורט יכול לבצע מספר צעדים שיעזרו לו להקטין את הסיכוי לסבול מדורבן, ועל כך תקראו בהמשך.
  3. הריון – נשים בהריון עלולות לסבול מדורבן בסיכון גבוה יותר משאר האוכלוסייה.
  4. משקל עודף – אנשים שסובלים מהשמנת יתר או משקל עודף גם הם עלולים לסבול מדורבן בשל העומס התמידי שנמצא על כפות הרגליים שלהם.
  5. שימוש בנעליים לא טובות – לנעליים יש השפעה מכרעת על בריאות כף הרגל ושימוש בנעל לא מתאימה עלול להסתיים בדורבן במקרים רבים, בשל עיוותים שהנעל יכולה לגרום להליכה וליציבה.
  6. אנשים בעלי כפות רגליים בצורה שטוחה מידי/קמורה מידי גם הם מועדים לסבול מדורבן. בנוסף כל מי שסובל מבעיות אורטופדיות אחרות מועד לסבול מדורבן כיון שבעיות רבות משליכות על העומס שמוטל על העקב בצורה שלילית.
  7. גיל – ככל שעולה הגיל הסיכוי לסבול מהכאבים הללו גובר. הדבר נכון במיוחד לאוכלוסייה בין גיל 40 ל60.
  8. הגורם האחרון שעליו נדבר הוא גורם שלא רבים מודעים אליו אך יכולה להיות לו השפעה לא מבוטלת על המצב הגופני שלנו בכלל וכמובן על כאבי דורבן, והכוונה היא לגורם נפשי. אם סובלים מחרדות או נמצאים בלחץ זמן רב, הדבר עלול לבוא לידי ביטוי בדלקות שונות ובתוכן דורבן. במקרים הללו, חשוב קודם כל לטפל בגורם הנפשי כתנאי בסיסי לטיפול בדורבן.

איך נכון להימנע מדורבן בכף הרגל?

כאשר מדברים על מניעה מדורבן, חשוב לדעת שזהו השלב החשוב ביותר. עוד לפני שאתם סובלים מכאבים שיכולים להיות כאבים קשים מאוד, ישנם מספר צעדים שיכולים להפחית באופן משמעותי את הסיכוי שלכם לסבול מהדורבן:

  1. נעליים – הדבר הראשון הוא הקפדה על פעילות גופנית בצורה נכונה. קודם כל שימוש בנעליים מתאימות שמיועדות לפעילות הספציפית שבה אתם עוסקים. אל תעשו שימוש בריצה בנעליים שאינם מיועדות לריצה ואל תשחקו כדורסל עם נעלי כדורגל. הנעל צריכה לתמוך אתכם במהלך הפעילות והיא מעוצבת בדיוק לשם הצורך הזה.
  2. מתיחות ושחרורים – בנוסף, במהלך פעילות גופנית עצימה וממושכת הקפידו לבצע מידי פעם מתיחות ושחרורים לשרירים. בנוסף, לפני כל פעילות, במיוחד הדבר אמור בחורף השקיעו זמן בחימום השרירים, ואל תתחילו ישר להעמיס עליהם. מתיחות לפני ואחרי פעילות גם הן דבר חשוב מאוד כאשר אנחנו עסוקים במניעה של דורבן.
  3. משקל – זה אולי דרך המניעה הקשה ביותר, אבל היא תמנע מכם לא רק את הדורבן אלא גם גורמי סיכון נוספים. אם אתם סובלים ממשקל עודף אתם מועדים לסבול מדורבן בסיכוי גבוה יותר משאר האוכלוסייה. נסו להפחית מעט במשקלכם כדי להקל את העומס שרובץ על הרגליים שלכם.
  4. הקשבה לגוף – ככלל, חשוב מאוד להקשיב לגוף שלנו ולשים לב מתי הוא מאותת שלנו שאנחנו מעמיסים עליו יותר מידי. הכאבים של הדורבן הם הדרגתיים וכדאי מאוד לתפוס אותם בתחילת הדרך, כיון שעם הזמן הם רק ילכו ויחמירו. אם אתם מרגישים התחלה של כאב באזור העקב פנו לבירור ותוכלו למנוע מעצמכם סבל רב בהמשך הדרך. כל אחד מאתנו מכיר את הגוף שלו יותר טוב מכל רופא, וחשוב מאוד לא לנסות להעמיס על הגוף עומסים שהוא מתקשה לעמוד בהם. בנוסף, אתם יכולים לבחור פעילויות גופניות רבות שבהן לא מופעל לחץ על העקבים כמו רכיבה על אופניים ושחייה. הפעילויות הללו עצימות מאוד אבל ישאירו את העקב שלכם בטוח.

האם דורבן בכף הרגל מתבטא תמיד כבליטה בקרסול וכאבים בכף הרגל?

לא בהכרח. אם מתפתחת דלקת בכף הרגל ברצועה ובדיוק במקום שבו היא נאחזת בעצם העקב, זהו דורבן ברגל.

השם דורבן נובע מכך שלפעמים בצילום רנטגן לאבחון הבעיה, יהיה ניתן לראות מעין זיז בולט מעצם העקב. אלא שרוב האנשים כלל לא יודעים שגם אם קיימת בליטה, היא לא קשורה לכאב עצמו. למעשה, חלק מהסובלים מדורבן שאכן מופיעה אצלם בליטה בעקב עשויים שלא לחוש כאבים בכלל. לחילופין, אנשים שהקרסול שלהם נראה תקין לחלוטין סובלים לפתע מכאבים איומים ומתקשים להבין למה זה קורה להם.

 

איך מזהים שזה דורבן בכף הרגל?

מי שסובל מדורבן ימצא את עצמו מתלונן על כאבים בכף הרגל מתחת העקב או במרכז כף הרגל. הדורבן בדרך כלל נמצא ברגל אחת אך כמובן שאין מניעה שהוא יימצא בשתי הרגליים גם יחד. ההתפתחות של הכאב היא הדרגתית, ולא בטוח שמההתחלה כבר תחושו כאב חד.

עם זאת, ישנם מצבים שבהם אתם עלולים להרגיש את הכאב בעוצמה רבה יותר:

  1. בבוקר – לאחר שינת הלילה, הצעדים הראשונים שבהם אתם דורכים על הרגל עלולים 'לעורר' את הדורבן ואתם תחושו כאבים עזים.
  2. מדרגות – כאמור, הדורבן לעיתים גורם לנוקשות בעקב, ובעת עליית מדרגות הנוקשות הזו באה לידי ביטוי בצורה חריפה.
  3. לאחר פעילות עצימה – בסיומה של פעילות עצימה עלול הדורבן להופיע בעוצמה חריפה. חשוב לציין שלעיתים דווקא תוך כדי הפעילו הכאב של הדורבן לא יורגש והוא יופיע רק בסופה.

אם אתם חשים באחד מהתסמינים הללו, הפסיקו את העומס שמוטל על הרגליים שלכם בהקדם ופנו לבירור רפואי. ככל שתאבחנו את הדורבן בשלב ראשוני יותר כך תוכלו להתגבר עליו בצורה מהירה יותר.

מאפיין עיקרי של דורבן בכף הרגל הוא הופעת כאבים בכף הרגל עם ההשכמה בבוקר. הכאבים עשויים לחלוף בהמשך ולחזור אחרי עמידה או הליכה ממושכת.

דרך נוספת, היא להביט על מבנה כף הרגל: הרצועה הפגועה כתוצאה מעומס, כעת סופגת לחץ אדיר בשל מתיחה וכיווץ הדרושים לפעולות כף הרגל. לכן בכל דריכה, על אחת כמה וכמה בהליכה או ריצה, יהיה ניתן לצפות במעין קריסה (פרונציה) של כף הרגל פנימה (בדומה לפלטפוס), המביאה למתיחת יתר ברצועה ולכאבים בעצם העקב.

מי עלול לסבול מדורבן ברגל?

גברים ונשים פעילים מעל גיל 40 נוטים לסבול מדורבן בכף הרגל. יחד עם זאת, קבוצת הסיכון העיקרית לסבול מדורבן בכף הרגל כוללת ספורטאים (קרא עוד על מדרסים לספורטאים), רקדנים, אנשים שסובלים מעודף משקל בעקבות השמנה מהירה מאוד וכן אנשים שסובלים מהשטחה של הקשת המדיאלית (פלטפוס). בנוסף, ידוע שמחלות כמו סוכרת מגבירות את הסיכון להופעת דורבנים ברגליים.

איך מאבחנים דורבן בכף הרגל?

בניגוד לבעיות אורטופדיות רבות שהאבחון שלהם נעשה באמצעות הדמיות שונות כגון רנטגן וMRI, האבחנה של הדורבן נעשית בצורה מעט שונה. אם אתם סובלים מהתסמינים שהוזכרו לעיל, פנו לאורתופד שלכם. הרופא יעביר אתכם בדיקה פיזי שבה הוא יבדוק את סף הרגישות שלכם באזורים שונים של כף הרגל, כדי לברר האם יכול להיות שישנו גורם אחר שמוביל לכאבים שאתם חשים.

הבדיקות יכללו ביצוע של תנועות שונות בכף הרגל והסתכלות על כל מרחב התנועה שאתם מבצעים עם הרגל. כמובן, ייתכנו גם בדיקות הדמיה שנועדו לברר האם יכול להיות שגורם אחר הוא הגורם המרכזי לכאבים שלכם. לאחר הבדיקות הללו הרופא יוכל לדעת האם אתם סובלים מדורבן בכף הרגל.

הרופא גם יבדוק את הרפלקסים שלכם והאם יש אזורים ברגל שלכם שיש בהם נוקשות חריגה. כאמור, חלק מהבדיקות רק נועדו כדי לשלול קיומם של גורמים אחרים אבל חלקן יכולות לעזור לרופא לקבוע האם הבעיה היא באמת דורבן.

מהן הדרכים הנפוצות לטיפול בדורבן בכף הרגל?

  1. מנוחה – הדבר הבסיסי ביותר הוא הורדת העומסים מכף הרגל, כיון שעומס הוא אחד הגורמים המרכזיים לדורבן. מומלץ גם לעשות שימוש בקרח להרגעת האזור הכואב לפחות פעם ביום. אם הפעולות הללו לא מועילות לכם ניתן לפנות לכיוונים מעט יותר עצימים כמו הזרקה של סטרואידים לאזור הכואב או נטילה של תרופות אנטי דלקתיות שונות. הזרקת הסטרואידים יכולה להתבצע בצורות שונות, ולעיתים הרופא יסרוק את כף הרגל שלכם באמצעות מכשיר אולטרסאונד כדי לקבוע מהו המקום הנכון ביותר לבצע בו את ההזרקה.
  2. החלפת נעליים – החליפו נעליים לנעליים נוחות שיתנו לכף הרגל שלכם תמיכה גדולה יותר וכך יוכלו להגן על הרגל מפני הכאבים. בבחירת נעליים שנועדו לעזור לכם לדורבן הדגש צריך להיות על נעל שתהיה נוחה לדריכה באזור העקב ובנוסף שתעניק תמיכה מלאה לרגל.
  3. פיזיותרפיה – פיזיותרפיה אלו תרגילים שנועדו לרפא באופן מכוון את האזור הנגוע. הפיזיותרפיה אינה פתרון קסם והיא דורשת מכם התמדה לאורך זמן עד להתגברות הסופית על הדורבן. הפיזיותרפיסט יוכל גם לתת לכם תרגילים המתאימים לסובלים מדורבן שיעזרו לכם להתמודד עם הכאבים השונים.
  4. מדרסים – למדרסים מותאמים אישית יש יכולת להעניק לכף הרגל שלכם את התנוחה האופטימלית וכך למנוע את הכאבים. מדרסים לדורבן הם מדרסים מיוחדים וחשוב לקנות אותם במקום שמתמחה במדרסים כאלו. לא מדובר על מדרסים סתמיים שאותם נותנים לבעיות אורטופדיות שונות.
  5. ניתוח – האמצעי הקיצוני ביותר שאותו נוקטים כדי לטפל בדורבן הוא ניתוח. הליך כירורגי הוא הליך רפואי מורכב שברירת המחדל היא להימנע מביצועו בשל ההשלכות הבעייתיות שיכולות להיות לו. עם זאת, עם כאבי הדורבן מחריפים ולא נמצא פתרון שיוכל להקל עליהם, אין מנוס אלא לפנות לניתוח.

 

ישנם מספר תרגילים שיכולים להפחית את כאבי הדורבן באופן משמעותי:

  1. סיבוב של אזור העקב במשך כמה דקות על גבי כדור קטן. התרגיל נועד להרפות את האזור ולשפר את התחושה הכללית סביב העקב. ניתן לבצע את התרגיל בעזרת בקבוק עם מים קפואים וכך גם ליצור אפקט מקרר על המקום.
  2. ניתן לעטוף את הרגל במגבת, להתיישב על הרצפה ולמשוך את הרגל הפגועה לכיוון החזה. התרגיל נועד למתוח את הרגל ולשפר את המצב שלה.
  3. אם יש לכם מדרגה קרובה, עמדו על קצה המדרגה עם הרגל הפגועה. הניחו את קצה הרגל הפגועה על המדרגה והורידו את הרגל לסירוגין במשך 20 שניות. חזרו על הפעולה מספר פעמים, היא יכולה לעזור לכם מאוד.
  4. רגל אחת – ניתן לעמוד על משטח לא יציב בעזרת רגל אחת בלבד. הצורך שלכם לאזן את עצמכם על המשטח יגביר את החוזק של הרגל ויעזור לכם לשפר את היציבות שלכם, שכאמור הדורבן יכול לפגוע בה מאוד.

יחד עם הטיפולים הקונבנציונליים, ישנם מספר תרופות סבתא שיכולות מאוד להקל על כאבי הדורבן:

  1. כורכום – לכורכום יש סגולות רבות מאוד שלא לחינם הקנו את התואר תרופת הפלא של עולם הטבע. הרכיב הפעיל בו מכיל כמות גבוה שמונע דלקות, ולכן הוא יכול להתאים גם עבור טיפול בדורבן. השימוש בכורכום לדורבן יכול להיעשות בשתי צורות עיקריות: כמוסה שאותה יש לבלוע על בטן ריקה או לערבב כף של אבקת כורכום בתוך כוס מים לפני שהולכים לישון.
  2. שמן קוקוס – התפקיד של שמן הקוקוס בטיפול בדורבן הוא לא לאכילה אלא דווקא למריחה באזור הנגוע. יש למרוח כמות יפה של שמן על האזור הפגוע ברגל ולחכות עד שהיא תתייבש, או לחילופין לעטוף אותה כדי לשמור את השמן על האזור הכואב.
  3. חומץ תפוחים – אם אתם לא מכירים את חומץ התפוחים, חשוב מאוד שתכירו אותו. לחומץ התפוחים ישנם סגולות ריפוי לא מבוטלות והוא יכול לעזור לכם לטפל בדורבן גם באמצעות בליעה של כמה כפות חומץ בכל יום אך גם באמצעות מריחה על החלק הפגוע של הרגל.

 

רפואה אלטרנטיבית:

גם לרפואה האלטרנטיבית יש לא מעט מה לתת למי שסובלים מדורבן:

  1. רפלקסולוגיה – רפלקסולוגיה היא שיטה שעוזרת בבעיות בריאות רבות בדגש על בעיות אורטופדיות. השיטה עושה שימוש בעיסויים שונים והיא יכולה לעזור לכם להקל על הכאב. עם זאת, הטיפול ברפלקסולוגיה עלול להיות כואב במיוחד בשלבים הראשונים.
  2. דיקור סיני – דיקור סיני הוא שיטה שיובאה אלינו מהמזרח הרחוק והיא עושה שימוש בקשרים שונים שיש בין חלקים בגוף האדם. הדיקור נעשה באמצעות מחט דקיקה במיוחד ורבים מדווחים על השפעות חיוביות לאחר דיקור סיני.
  3. גלי הלם – טיפול בגלי הלם עושה שימוש בגלים של קול בעלי עוצמה מאוד גבוה, ובאמצעות ההזזה של חלקים פנימיים ברגל ניתן לעשות בהם שימוש כדי לטפל בדורבן. הגלים הם בעלי סגולות רבות והם יכולים לעשות פלאים לרגל בעזרת שבירת המעגל של הדלקת וחידוש זרימת החמצן לחלק הנגוע ברקמה.
  4. ביופידבק – ביופידבק היא שיטה שנועדה ללמד אותנו להתמודד עם כאבים שונים בצורה שאינה דומה למה שהתרגלנו עד היום. השיטה מלמדת אותנו להרפות את השרירים ולשים לב למצב שלנו, וכך עוזרת לנו להתמודד עם כאבים שלא הצלחנו להתמודד אתם עד עכשיו.

חשוב לציין שהטיפולים האלטרנטיביים יחד עם תרופות הסבתא, על אף שהם יכולים מאוד לעזור בהקלה על כאבי דורבן, אינם מהווים תחליף להיעזרות ברפואה הקונבנציונלית. הטיפולים צריכים לבוא יחד עם טיפול רגיל בתקווה ששניהם יחד יעזרו לכם להתגבר על כאבי הדורבן.

מדרסים: שיטת הטיפול הטובה ביותר לטיפול בדורבן בכף הרגל

בעקרון כל סוגי המדרסים יתאימו לטיפול בדורבן בכף הרגל, יחד עם זאת, מבין מגוון המדרסים האיכותיים של מדיפוט, השניים המומלצים ביותר הם המדרס הביו מכני והמדרס הרב שכבתי. 
יש לזכור שלהבדיל משימוש רגיל במדרס, במקרה של טיפול בדורבן יש צורך לבצע הגבהת עקבים.

מדרסים רב שכבתייםמדרס ביו מכני

ישנן מספר שיטות לטפל בדורבן בכף הרגל: פיזיותרפיה לטיפול ברקמה ומתיחות שרירי התאומים וגיד אכילס; חבישות המפחיתות את מצב הקריסה של הרגל; מתן תרופות נוגדות דלקת (שאינן מכילות סטרואידים) ורק במקרים מאוד קיצוניים יישקל ניתוח (במצב של זיהום חמור למשל).

ויחד עם כל אלו, שיטת הטיפול האפקטיבית ביותר בדורבנים, מניעת דורבן ברגל ובלימת ההתקדמות שלו, היא מדרסים אורתופדיים בהתאמה אישית.

המדרסים מתאימים באופן מבני לכף הרגל ועוזרים לה להתייצב, למנוע קריסה ומתיחה של הרצועה. בכך הם מקלים משמעותית על הכאבים ואף מונעים אותם.

היתרון הוא שטיפול בדורבן באמצעות מדרסים בהתאמה אישית הינו טיפול בלתי פולשני, ללא סיבוכים או תופעות לוואי. מכאן שזה מתאים גם לכל גיל ולכל מצב רפואי קיים. ב”עטרת מדיפוט” תוכלו להתאים מדרסים איכותיים שיאזנו את העומסים בכפות הרגליים ויספקו לכם דריכה חופשית ונטולת כאבים.

לסיכום:

כאבי דורבן הם בעיה שכיחה מאוד בקרב קבוצות אוכלוסייה רבות. הכאבים מתאפיינים בנוקשות באזור העקב ומרכז כף הרגל וגורמים לכאבי חדים שמתפרצים באזור העקב. לכאבי הדורבן יכולות להיות סיבות רבות, ובעיקר הם נובעים מעומס גדול מידי שמוטל על הרגליים, בין אם בגלל משקל עודף או בשל פעילות גופנית עצימה מידי.

למרבה המזל לדורבן יש טיפולים רבים שיכולים לעזור לכם להתגבר על הכאבים הללו. הטיפולים כוללים גם טיפולים קונבנציונליים וגם טיפולים אלטרנטיביים ותרופות סבתא. במקרים חריגים ניתן גם לעבור ניתוח עם הכאב מחריף והטיפול הרגיל לא מועיל. עם זאת, ההמלצה הטובה ביותר היא פשוט לבצע את הפעילות היומיומית בצורה נכונה כדי למנוע כמה שיותר את הסיכוי לסבול מדורבן.

עטרת מדיפוט נחשבת לחברה וותיקה ופופולרית בישראל לייצור והתאמת מדרסים. במדיפוט תוכלו ליהנות ממדרסים בהסדר קופות החולים. אם יש לכם דורבן בכף הרגל, אל תמתינו ופנו עוד היום כדי להיפטר מהבעיה.

מאמרים נוספים

פלטפוס – כבר מילדות

מדרסים, ובעיקר מדרסים קשיחים הם מדרסים נכונים לטיפול בפלטפוס, גם בשביל לתת תמיכה בקשת ולפזר את נקודות הלחץ, וגם ובעיקר בשביל ליישר את היציבה, לאזן את המנח של הרגל כנגד הקרקע.
חשוב להתחיל לטפל בנושא כבר מילדות כדי למנוע את השחיקה המצטברת עם השנים ולמנוע כאבים עתידיים שעלולים לדרוש התערבות משמעותית יותר.

קרא עוד »

דלקת בכף הרגל – כל המידע

דלקת בכף הרגל עשויה להיות חריפה או כרונית. כמה סיבות נפוצות כוללות נקעים, מתיחות, כוויות, שברים, עקיצות/עקיצות של חרקים, זיהומים (כולל כיבים סוכרתיים), תגובות לתרופות או חומרים אחרים, כולל צמחים רעילים או הכשות נחש.

קרא עוד »